opduwer-collage-2015-11-29-7

Opduwer – De afwerking

Opduwer

De afwerking van de Opduwer “Benny”

De afwerking kan beginnen. Na een aantal dagen de lak te hebben laten drogen, kan begonnen worden aan het verlijmen van de patrijspoorten, navigatieverlichting, hoorn, stuurwiel, deurtje, etc.

De foto hierboven laat zien dat er is reeds begonnen met de vlonder in het verdiepte gedeelte (inbouw), waar natuurlijk ook het bankje en de deur niet mag ontbreken.

Voor het maken van de vlonders begin ik altijd met een aantal dwarslatjes die ik met schildersplakband bevestig aan de vloer zodat deze niet kunnen verschuiven. Ten slot van rekening moet het houtwerk nog in de lak gezet worden. Hierna worden de vlonderlatjes met waterbestendige houtlijm op de dwarslatjes gelijmd. Als er al een aantal latjes vastgelijmd zijn, kan de schildersplakband worden verwijderd. Het geheel blijft nu voldoende stabiel liggen. Na de verlijming van de vlonder en bankje kan al het houtwerk er uit genomen worden om gelakt te worden.

Na het lakken wordt d.m.v. tweecomponentenlijm het houtwerk vastgelijmd. Niet alleen de vloer en het bankje, maar ook de deur.
Voor al deze beplanking worden latjes (1.8×7 mm) van Billing Boats gebruikt met bestelnummer 1041.
Verder is te zien; Het stuurwiel, gashendels en metertje.
Er missen nu nog een aantal zaken als; Een brandblusser, opgerold afdekzeil, mast met lichtjes.

Leave a Reply